ȘOC în SISTEMUL financiar din România

ȘOC în SISTEMUL financiar din România

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis ridicarea licenței Carpatica Asig. ASF va formula o cerere pentru falimentul companiei sibiene.

„ASF a decis retragerea autorizației de funcționare a societății Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatării stării de insolvență a societății, și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment”, se arată în comunicatul ASF.

Ca și în cazul Astra, Consiliul ASF va decide doar ridicarea licenței Carpatica Asig și formularea unei cereri de faliment către o instanță, probabil Tribunalul Sibiu, având în vedere că acolo este înregistrată compania. Starea de faliment va fi confirmată abia după ce Tribunalul și instanța de apel vor constata insolvența.

„În 2015, subscrierile Carpatica Asig au crescut cu 5,4%, la 583,72 milioane de lei, iar daunele plătite cu 9,4%, la 380,9 milioane de lei. Compania gestiona la finele anului trecut un număr de 1,023 milioane de polițe, majoritatea RCA, de la 1,083 milioane la 31 decembrie 2014. Pierderile asigurătorului au crescut anul trecut de la 45,6 milioane de lei în 2014 la 204,4 milioane de lei la finele anului trecut“, transmite profit.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.