ŞOCANT/ Şoferii chinezi OMOARĂ INTENŢIONAT pietonii! Care este MOTIVUL INCREDIBIL…

ŞOCANT/ Şoferii chinezi OMOARĂ INTENŢIONAT pietonii! Care este MOTIVUL INCREDIBIL…

Reacţia normală a unui şofer care loveşte un pieton este să coboare din maşină, să-l ajute şi să cheme salvarea. Cel puţin teoretic…

Un fenomen tot mai des întâlnit în China este trecerea de mai multe ori peste pietonul lovit, pentru ca şoferul să se asigure că acesta a decedat. Sună extrem de sadic, inuman şi groaznic, dar din păcate se înregistrează tot mai multe cazuri de acest gen.

Camerele de luat vederi au surprins nenumărate cazuri în care bătrâni şi chiar şi copii sunt loviţi de maşini, iar apoi, şoferii mai trec de două, trei ori peste ei. Motivul acestor fapte atroce este sistemul lor legislativ, deşi, bineînţeles, asta nu poate fi o scuză.

În China, dacă victimele scapă cu viaţă, şoferul riscă amenzi şi daune de ordinul milioanelor de dolari pentru întreţinerea lor, mai ales dacă s-au ales cu un handicap în urma accidentului. Iar dacă acestea îşi pierd viaţa, suma este aproximativ între 30.000 şi 50.000 de dolari. De asemenea, majoritatea conducătorilor auto nu sunt acuzaţi de omor cu intenţie, ci scapă cu o amendă pentru o faptă neintenţionată.

Pe scurt, şoferii chinezi preferă să-i ucidă pe cei pe care i-au lovit pentru că este mult mai convenabil din punct de vedere financiar. Această lipsă totală de compasiune este încurajată de justiţie, iar până nu se schimbă legea tot mai mulţi pietoni vor fi ucişi fără milă.

Sursa: slate.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.