Societatea de Obstretică si Ginecologie din România îndeamnă FEMEILE GRAVIDE să se vaccineze înainte de a da naștere

Societatea de Obstretică si Ginecologie din România îndeamnă FEMEILE GRAVIDE să se vaccineze înainte de a da naștere

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate femeile gravide de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2.

Pe pagina de facebook a Direcției de Sănătate Publică Arad (DSP) a fost publicat un comunicat din partea Societății de Obstetrică și Ginecologie din România prin care aceștia le îndemnau pe femeile gravide să nu mai aștepte să dea naștere ca să se vaccineze.

Aceștia motiveză că în cazul femeilor gravide infectate cu Covid-19 ar putea crește riscul de naștere prematură, de deces al fătului în uter și de deces al mamei. Totodată Societatea de Obstretică si Ginecologie motivează decizia de a face apel către gravide afirmând că vaccinul nu scade în niciun fel fertilitatea femeilor sau a bărbaților iar pe lângă asta, anticorpii primiți de mamă în urma vaccinului pot ajunge și la făt prin placentă.

„Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu! Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul”– este mesajul pe care Societatea de Obstretică si Ginecologie l-a transmis în încheierea comunicatului.

Mai jos puteti citi comunicatul Societății de Obstetrică și Ginecologie din România în întregime.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.