Șoferi depistați conducând sub influența drogurilor sau a alcoolului

Șoferi depistați conducând sub influența drogurilor sau a alcoolului

Mai mulți șoferi au fost depistați, la sfârșitul săptămânii trecute, condând sub influența drogurilor sau a alcoolului.

Polițiștii Secției 1 Rurală Arad au depistat la data de 9 mai, un italian de 43 de ani, care conducea un autoturism pe DN79. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit în autoturism o țigară ce conținea o substanță verde cu miros înțepător și un pachet de foițe.

Italianul a fost testat cu aparatul Drugtest, iar în urma testării rezultatul a fost pozitiv pentru cocaină.

În noaptea de 9 mai, polițiștii comunei Vladimirescu au depistat în trafic o arădeancă de 22 de ani, care conducea un autoturism pe  DN7. Întrucât existau suspiciuni, aceasta a fost testată cu aparatul Drugtest iar în urma testării a reieșit pozitivă pentru THC-5.

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost transportați la unități spitalicești pentru recolarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate.

De asemenea, pe numele acestora au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La volan, sub influența alcoolului

În dimineața zilei de 7 mai, polițiștii Biroului Rutier au depistat un arădean de 53 de ani, care conducea un autoturism pe Calea Romanilor din municipiu. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de  0,92 m.g./l. alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat în ziua de 08 mai a.c., un bărbat de  49 de ani, din municipiu, care conducea un autoturism pe D.N.7 în localitatea Pecica.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de  0,60 m.g./l. alcool pur în aerul expirat.

În seara zilei de 8 mai, polițiștii Biroului Rutier au depistat un cubanez de 51 de ani, care conducea un autoturism pe strada Cocorilor din municipiu. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de  0,47 m.g./l. alcool pur în aerul expirat.

În aceeași seară, polițiștii Secției 10 Rurală Gurahonț au depistat un bărbat de 46 de ani, din comuna Hălmagiu, care conducea un autoturism pe DN76. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de  0,45 m.g./l. alcool pur în aerul expirat.

„Conform procedurii, conducătorii auto au fost transportați la unități spitalicești pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.