Șoferii, în vizorul polițiștilor rutieri! Amenzile se TRIPLEAZĂ începând de mâine (GALERIE FOTO)

Șoferii, în vizorul polițiștilor rutieri! Amenzile se TRIPLEAZĂ începând de mâine (GALERIE FOTO)

Polițiștii rutieri au desfășurat pe raza municipiului și a județului, o acțiune care a avut drept scop verificarea purtării centurilor de siguranță de către participanții la trafic, aflați în autovehicule, precum și utilizarea telefonului mobil de către conducătorii auto aflați la volan, în timpul mersului.

De asemenea, în contextul noilor reglementări rutiere care intră în vigoare la data de 12 octombrie a.c., în cadrul acțiunii desfășurate ieri, polițiștii le-au transmis conducătorilor auto informațiile necesare pe care trebuie să le cunoască pentru a nu încălca prevederile legislative. Astfel, șoferii vor plăti o amendă mai mare dacă sunt depistați că în timpul conducerii, țin în mână sau folosesc cu mâinile, în orice mod, telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, și anume în loc de minimul de 290 de lei vor plăti 870 de lei. De asemenea, li se va suspenda dreptul de a conduce pentru 30 de zile dacă în timp ce utilizează telefonul mobil sau alt dispozitiv mai sus-mentionat, comit și alte contravenții (de exemplu: nepurtarea centurii de siguranță în timpul conducerii), informează IPJ Arad.

În urma activităților desfășurate în cadrul acestei acțiuni, polițiștii au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 57.560 de lei, după cum urmează:

– 10 sancțiuni pentru telefon;

– 57 pentru centura de siguranță;

– și 117 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare. A fost întocmit și un dosar penal pentru un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,51 mg./l. alcool în aerul expirat) și care circula cu o viteză de 110 km/h față de cea legală de 50 km/h, pe raza localității Covăsânț.

Acțiunile polițiștilor rutieri se desfășoară în mod regulat și au ca scop prevenirea evenimentelor rutiere și conștientizarea participanților la trafic în ceea ce priveste respectarea legii, spun reprezentanții IPJ Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.