Soluția propusă de USR pentru arădeni: Să închidă CET-ul, iar cei care mai sunt abonați să fie ajutați să-și monteze centrale proprii

Soluția propusă de USR pentru arădeni: Să închidă CET-ul, iar cei care mai sunt abonați să fie ajutați să-și monteze centrale proprii

Sergiu Vlad, deputat al USR, susține că administrația PNL a municipiului Arad, pentru că nu are o soluție la problema termoficării, îngroapă anual peste zece milioane de euro într-un sistem falimentar.

În anul 2019 au fost cheltuiți peste 55 de milioane de lei pentru termoficare. Săptămâna trecută au fost votate alte 6 milioane de lei pentru acoperirea pierderilor înregistrate de CET.

În același timp, urmează o lună în care abonații sistemului vor experimenta întreruperi ale apei calde, la fel ca în fiecare an. Nu cu mult timp în urmă (în februarie 2018), probleme la alimentarea cu gaz au ținut arădenii în frig o lună întreagă, spune deputatul.

„Cu cât întârziem mai mult rezolvarea problemei, cu atât risipim mai mulți bani. Din păcate, administrația locală PNL încă bâjbâie, nedorind să recunoască falimentul sistemului și implicit propria sa vină. Aradul are o centrală în insolvență și una foarte veche, pe jumătate tăiată la fier vechi, rețele ineficiente și supradimensionate. În loc să rezolve situația, conducerea orașului preferă să bage mâna în buzunarul oamenilor. În medie, fiecare familie din Arad, abonată sau nu, a contribuit cu 250 de EURO doar anul trecut. Pentru că a fost lăsat să se degradeze, iar clienții s-au debranșat în bună parte, sistemul centralizat nu mai poate funcționa în Arad. Soluția a fost avansată deja de USR: să închidem CET-ul, iar cei care mai sunt abonați trebuie ajutați, prin credite și subvenții, să-și monteze centrale proprii. Vom rezolva astfel una din cele 3-4 găuri negre din bugetul local. Cu banii economisiți, vom face anveloparea tuturor blocurilor din oraș, reducând poluarea și cheltuielile pentru întreținere ale multor arădeni”, declară Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

  1. analfabet functional chiar nu gandesti cand dai drumul la prostii .CET -ul are nevoie de retehnologizare si de eficientizarea folosirii personalului In momentul de fata centralele termice nu- rentabile pentru toti aradenii.DURATA de utilizare este cam de 10 ani Nu avem personal pregatit sa asigure intretinerea si functionarea lor.Nu stim cum va creste pretul la gaz.PARLAMENTAR istet sunt multe probleme care tebuiesc analizate.PARLAMENTAR ,nu toti avem salariul tau

    Raspunde
  2. Ar fi cea mai buna solutie, deja sant orase care au nu mai au CET-uri ,si nu am auzit sa se planga . Eu am centrala de 15 ani si nu as mai reveni la CET nici daca s-ar dubla pretul gazului .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.