SOS Piața Catedralei: „Noi și copiii noștri nu ne vom lăsa ușor! De existența pieței depinde viitorul familiilor noastre!”

SOS Piața Catedralei: „Noi și copiii noștri nu ne vom lăsa ușor! De existența pieței depinde viitorul familiilor noastre!”

Reprezentanții sutelor de producători care își vând marfa în Piața Catedralei au dat publicității un comunicat de presă în care arată că nu sunt de acord cu intențiile municipalității legate de respectiva piață. În paralel, aceștia strâng semnături pe care intenționează să le depună la Primăria Municipiului Arad pentru a-și face vocea auzită.

Iată ce au spus comercianții în comunicat:

„Piața Catedralei face parte din istoria Aradului, fiind înființată încă din 1903. Aici și-au vândut produsele din gospodărie bunicii și străbunicii noștri. Astăzi suntem aproximativ 500 de producători locali de legume și brânzeturi care au locuri închiriate în Piață.

Cifra de afaceri generată în Piață nu este de ordinul milioanelor de euro, dar cei aproximativ 100 de angajați își caștigă traiul zilnic și asigură existența familiilor lor.

DACĂ SE DESFIINȚEAZĂ PIAȚA, CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ACEȘTIA?

Se vorbește mult despre produse sănătoase românești, însa prin acesată mișcare ele nu vor mai fi o realitate zilnică. Clienții preferă să cumpere din piață, nu din supermarket. Mulți dintre ei, pensionari fiind, nu se deplasează la hipermarket ci preferă piața.

DACĂ SE DESFIINȚEAZĂ PIAȚA, UNDE MERG ACEȘTIA?

Prin strângerea de semnături semnalăm faptul ca nu dorim “amplasarea Monumentului Marii Uniri in Piața Catedralei” pentru care Serviciul Dezvoltare Imobile din cadrul Primariei a obținut deja un certificat de urbanism vizând întocmirea unui studiu de fezabilitate.

Protestul demarat este unul nepartinic și îndreptat împotriva deciziei administrative, nu a unor persoane politice sau a ideii de monumente istorice.

VREM SĂ MUNCIM!

Modernizarea zonei se poate face și luând în considerare soarta producătorilor, a comercianților și a cetățenilor care își fac cumparaturile în zonă.

Semnăturile strânse vor fi depuse la Primărie pentru a ne face auzită vocea. Înainte de a vota asupra viitorului pieței, stimați consilieri și primar, să știți că noi și copiii noștri nu ne vom lăsa ușor! De existența pieței depinde viitorul familiilor noastre!

NU DEMOLAȚI PIAȚA CATEDRALEI!”

Loading...
  1. Falca este incapabil sa gestioneze situatia in parcul Biserica Sarbeasca si vrea sa mai distruga si alte simboluri ale orasului

    Raspunde
  2. urmeaza la demolat sinagoga si casa hirschl

    Raspunde
  3. Este important ce fac producatorii, dar noi, cateva mii, care nu cumparam din supermarket lactate légume si fructe ? Mai ramane ceva din Arad? Sa se duca primarul cu consilierii la supermarket. De la producatori nu iese nimic? Dar de la Lidl?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.