Șoseaua din România unde stâlpii de curent au fost ASFALTAȚI ÎN MIJLOCUL DRUMULUI

Șoseaua din România unde stâlpii de curent au fost ASFALTAȚI ÎN MIJLOCUL DRUMULUI

Un drum județean din România are nu unul, ci doi stâlpi de curent în apropierea cărora muncitorii au turnat asfalt și au plecat mai departe. Unul e chiar în mijlocul șoselei, iar celălalt mai spre margine, însă, tot pe carosabil.

Se întâmplă în județul Hunedoara, în satul Târsa din comuna Boșorod.

Modernizarea Drumul Judeţean 668 A pe porţiunea dintre Prihodişte – Târsa şi Costeşti a adus cu sine, pe lângă înţepături politice locale legate de oportunitatea proiectului, o situaţie cel puțin bizară. Aici sunt doi stâlpi, situaţi la aproximativ 100 de metri unul de celălalt, care ar fi trebuit mutaţi înainte de a se turna asfalt. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, s-a turnat asfalt, iar acum autoritățile nu știu cum s-o scoată la capăt.

„Nu ştiu cum de s-a ajuns la situaţia asta. Noroc că oamenii au destul loc să treacă pe lângă stâlp cu căruţa cu fân. Mai e de lucru la DJ 668 A pentru că avem peste 500 de familii care au nevoie de el. O să facem diligenţele necesare şi pentru continuarea lucrărilor la drum, dar şi pentru mutarea stâlpilor”, explică primarul comunei Boşorod, Ioan Grecu.

Primarul se face că nu ştie ce ştie tot satul: hărţile cu reţelele electrice sunt abramburite şi nu au legătură cu realitatea din teren, susțin autoritățile.

Casele din satul Târsa sunt împrăştiate pe culmile Munţilor Orăștiei, dar se pare că mult mai împrăştiate sunt autorităţile locale de aici.

Asfaltarea celor 4 kilometri, din cei 12 aflaţi în lucru în zona satului Târsa, face parte dintr-un proiect de peste 2 milioane de euro, votat în 2011 de Consiliul Judeţean.

„Ştiu că s-a cerut aviz şi de la societatea de distribuţie a energiei, iar avizul a venit favorabil, fără niciun fel de specificare referitoare la necesitatea mutării vreunui stâlp. Apoi am aflat şi noi că sunt, totuşi, doi stâlpi care trebuie mutaţi, unul mai spre axul drumului, celălalt mai spre margine. Probabil nu s-a luat în calcul faptul că drumul se lăţeşte de la 2-3 metri la 6 metri. Am cerut încă din toamna anului trecut mutarea stâlpilor, chiar am făcut şi toate demersurile necesare, dar nu ştiu ce s-o fi întâmplat. Poate cei de la Enel n-or mai fi avut vreme prielnică pentru operaţiunile de mutare”, s-a justificat şeful Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Hunedoara, Viorel Rotar.

 

  1. Foarte inteligenti tipii astia, cu cei doi stalpi pe sosea soferii sunt nevoiti sa conduca mai lent.

    Raspunde
  2. Daca vrei adevarat sa scrii si credema ca nu e gluma informeazate drumul judetean din bihor intre orasele ORADEA SI MARGHITA 45 km nene e varza stii cum e ala ca dupa razboi ce au facut astia cu bani , mai ales ca traverseaza autostrada Transilvania pe langa el. Hotii pe fata cum asfalteaza astia drumul. Cred ca sunt cam in jur de 2500 de gropi in 45 km.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.