Spectacolul „Sub zodia Mariei”, în această seară pe scena Teatrului de Vară

Spectacolul „Sub zodia Mariei”, în această seară pe scena Teatrului de Vară

Teatrul de Vară prezintă în această seară, de la ora 20,30, spectacolul „Sub zodia Mariei”. Este vorba despre un spectacol „de reconvertire” la istorie şi identitate naţională care plânge pentru a certa şi ceartă pentru a trezi, un spectacol de la care nu ieşi relaxat ci răvăşit, ca un răzor în care ai semănat ceva.

Debutând cu „Rugăciunea către Sfânta Maria” scrisă de Mihai Eminescu, poezie pe care Papa Ioan Paul al II-lea a rostit-o în Piaţa Sf. Petru din Roma înaintea venirii sale în România, spectacolul este o poveste a Mariilor noastre, ale românilor, o poveste care trebuie cunoscută: Maria de Mangop, prinţesa bizantină devenită „a noastră” plătind supremul preţ din însoţirea cu Domnitorul Ştefan cel Mare, Regina Maria care a ştiut să joace bine cartea României la Curţile Europei, Maria Tănase, care a ştiut să ducă în lume frumuseţea cântului popular românesc.

Actriţa Maria Gheorghiu, protagonista principală a spectacolului, a simţit că a face cunoscute publicului românesc aceste poveşti îi intregeste destinul artistic. I s-au alăturat în realizarea acestor poveşti cu valoare emblematică actorii Eusebiu Ştefănescu,  Adriana Trandafir şi Radu Graţianu, într-un concept şi după un scenariu semnate de Miron Manega, în regia lui Ioan Cărmăzan.

Vremea capricioasă din ultimele zilie nu reprezintă o piedică în desfăşurarea spectacolului din această seară. La teatrul de vară a fost montat deja un cort pentru ca evenimentul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.