Spitalul Judeţean Arad a fost dotat cu două noi ascensoare

Spitalul Judeţean Arad a fost dotat cu două noi ascensoare

O nouă investiţie care vizează atât confortul pacienţilor, cât şi al personalului medical de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a fost finalizată de Consiliul Judeţean Arad. Este vorba despre achiziţionarea şi montarea a două ascensoare, unul pentru pacienţi şi unul pentru vizitatori şi personalul medical.
„Ascensorele precum şi componentele de securitate montate sunt de ultimă generaţie şi îndeplinesc condiţiile de introducere pe piaţă, satisfăcând cerinţele de calitate, sănătate şi securitate”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
La ora actuală, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad are în dotare patru lifturi, dintre care unul pentru persoane iar trei  exclusiv pentru bolnavi. Din dotarea existentă, două ascensoare au avut o uzură fizică şi morală accentuată, cu o vechime de peste 30 ani (date în folosinţă în anul 1981).
Noul ascensor pentru persoane are sarcina de 450kg/6 persoane iar cel pentru pacienţi are sarcina de 1600 kg/21 persoane sau 1 pat cu doi însoţitori. Lifturile sunt de fabricate de o firmă grecească, dotate cu motoare italiene Alberto Sassi. Pornirea şi oprirea aparatelor este silenţioasă iar zgomotul imperceptibil datorat variatorului de frecvenţă de ultimă generaţie. Pe fiecare nivel există câte două staţii/accese. Viteza de deplasare a cabinei este de 1m/s. Cabina este metalică, îmbrăcată în Inox iar iluminatul în cabină este realizat cu tuburi economice. Butoanele de comandă sunt în relief, asfel încât să poată fi acţionate şi de pesoane cu dizabilităţi (tip Brailler).
Lifturile sunt dotate cu Servicii Voce, care anunţă din timp sosirea şi plecarea liftului din staţie. Accesul în lift şi pornirea lor se realizeaza cu ajutorul unei cartele magnetice codificată şi pusă la dispoziţia personalului medical şi auxiliar.
Valorea investiţiei a fost de 300.700 lei (TVA inclus). „Am făcut şi facem eforturile pentru modernizarea Spitalului Clinic Judeţean Arad, modernizare pe care o dorim realizată pe toate palierele: infrastructură, aparatură medicală, dotări, resurse umane”, a mai precizat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.