Sprijin pentru sportul de masă, sportul amator și cluburile de juniori, cadeți și tineret

Sprijin pentru sportul de masă, sportul amator și cluburile de juniori, cadeți și tineret

Consilierii județeni întruniți, vienri, în ședință ordinară, au aprobat metodologia prin care se pot acorda forme de sprijin structurilor sportive din județul Arad care solicită finanțarea cheltuielilor de funcționare sau de natură salarială.

Acest proiect de hotărâre vine în sprijinul sportului de masă, a sportului amator, a cluburilor de juniori, cadeți și tineret a căror activitate nu este considerată activitate economică. „Conform reglementărilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost luate măsuri excepționale de susținere a structurilor sportive. Astfel, administrațiile pot acorda, pe perioada stării de alertă, diverse forme de sprijin pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare sau de natură salarială. Aceste finanțări se pot acorda direct, fără licitație și publicitate, în urma depunerii unei solicitări. Acum, prin votul de astăzi, am făcut un prim pas important, am aprobat modalitatea prin care cluburile pot accesa fonduri de la Consiliul Județean”, a declarat Răzvan Cadar (foto), vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Noile măsuri au un efect economic asupra organizațiilor sportului de masă, a sportului amator, a cluburilor de juniori, cadeți și tineret, care se confruntă în această perioada cu probleme mari privind finanțarea cheltuielilor de funcționare. Aceste măsuri de sprijin nu au doar efecte directe, ci și indirecte, cu impact social, prin încurajarea activității sportive de masă.

Consiliul Județean Arad a aprobat, în primăvara anului trecut, metodologiile de atribuire a contractelor de finanțare nerambursabilă pentru activitățile nonprofit de interes general aferente anului 2020, printre care și metodologii aplicate proiectelor privind Promovarea sportului de performanță. Centrul Cultural Județean Arad a organizat o sesiune de depunere a proiectelor în perioada 17.06. – 13.07.2020. Din bugetul în sumă de 950.000 lei alocat Promovării Sportului de performanță, au fost selectate proiecte a căror valoare însumează 665.000 lei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.