STARE DE URGENŢĂ în New York după ce un TREN cu SUBSTANŢE PERICULOASE a deraiat: Zeci de familii EVACUATE

STARE DE URGENŢĂ în New York după ce un TREN cu SUBSTANŢE PERICULOASE a deraiat: Zeci de familii EVACUATE

Autorităţile americane au decretat stare de urgenţă după ce un tren de marfă, plin cu substanţe periculoase, a deraiat în New York.

Peste 50 de case au fost evacuate, în urma scurgerii de etanol din două vagoane. Un vagon care transporta propan este intact.

Un purtător de cuvânt al companiei Norfolk Southern, care deţine garnitura, a anunţat că trenul a ieşit de pe şine în jurul orei locale 21.30 (3.30 ora României), în oraşul Ripley, aflat în apropiere de graniţa cu Pennsylvania. Nicio persoană nu a fost rănită.

Echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă au reuşit să limiteze scurgerea de etanol şi să transfere restul substanţelor periculoase în containere.

Deocamdată nu este clar ce a provocat accidentul.

Între 50 şi 55 de locuinţe din oraş au fost evacuate, din cauza riscului de explozie şi incendiu. „Ar fi putut fi mult mai grav”, a declarat comandantul Departamentului de Pompieri Voluntari din Ripley, Mark Smith.

Şcolile din jur au fost închise, iar circa 30 de persoane au fost cazate într-o biserică din oraş.

Traficul feroviar a fost închis în zonă, ceea ce a paralizat circulaţia unui tren de mare viteză care leagă Chicago de New York City.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.