Stare de urgență pentru 12 comune și un oraș din județul Arad

Stare de urgență pentru 12 comune și un oraș din județul Arad

Prefectura va institui stare de urgență pentru 12 comune și un oraș din județul Arad, ca urmare a rezilierii contractului de colectare a deșeurilor pentru Zona 5.

Reprezentanții primăriilor din Zona 5 de salubrizare a județului Arad au decis rezilierea contractului de servicii pe care l-au avut cu Consult SOC Centrum, operatorul de colectare şi transport al gunoiului. Motivul acestei rezilieri îl reprezintă neîndeplinirea obligațiilor contractuale privind colectarea și transportarea deșeurilor. Decizia a fost luată prin vot astăzi, 23 mai, în cadrul ședinței Adunării Generale a Asociaților a „ADI Deșeuri”.

Această hotărâre va fi comunicată Prefecturii, în vederea convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar pasul următor va fi declararea, de către Instituția Prefectului, a stării de urgență pentru această zonă., precizează reprezentanții Consiliului Județean Arad.

„Este o decizie necesară pentru ca primăriile să poată trece imediat la colectarea deșeurile prin mijloace proprii, astfel încât cetățenii să nu fie afectați de această situație. În acest timp, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară va parcurge ambele proceduri de soluționare a problemei. O negociere, fără publicare a unui anunț de participare, pentru a avea o firmă care să asigure serviciile de salubrizare și, în paralel, pregătirea documentației necesare pentru procedura de licitație deschisă, pentru atribuirea acestor servicii de colectare și transport ale gunoiului”, declară Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Primăriile din Zona 5, afectate de această decizie, sunt Lipova, Bata, Bârzava, Birchiș, Conop, Ghioroc, Păuliș, Petriș, Săvârșin, Șiștarovăț, Ususău, Vărădia de Mureș, Zăbrani.

Foto: Arhivă

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.