Starea de urgență se PRELUNGEȘTE cu O LUNĂ. Iohannis: „E absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control”

Starea de urgență se PRELUNGEȘTE cu O LUNĂ. Iohannis: „E absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, după o ședință în care au fost evaluate măsurile luate de autorități pentru gestionarea crizei generate de cornavirus, că starea de urgență se va prelungi cu încă o lună.

„Trăgând linie am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În această săptămână vom elabora textul decretului. Vom prelungi starea de urgență cu încă o lună. E absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta s-a referit și la preconizata rectificare bugetară.

„Prin această epidemie avem o criză care nu este doar de sănătate publică. Este o criză care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creștere semnificativă a deficitului bugetar. E nevoie de bani mai mulți în sectorul de sănătate publică și pentru asistență socială. Vom avea o situație complicată a bugetului, însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui guvernul să facă o analiză și să nu ne limităm doar la o rectificare care prevede doar câteva schimbări ci va fi nevoie să se reevalueze și veniturile care sunt în scădere dar și cheltuielile care sunt în creștere și va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor”, a precizat președintele.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.