ŞOC printre credincioşi! Stareţul Mănăstirii Hodoş-Bodrog a DEMISIONAT! Cine i-a luat locul

ŞOC printre credincioşi! Stareţul Mănăstirii Hodoş-Bodrog a DEMISIONAT! Cine i-a luat locul

Părintele Nestor Iovan, stareţul Mănăstirii Hodoş-Bodrog, a demisionat marţi din funcţie, în locul său fiind ales, astăzi, cu destul de mare grabă, spun surse din cadrul Arhiepicopiei Aradului, Grigore Timiş, duhovnicul schitului de maici „Sfânta Cuvioasă Paraschiva“, din Bodrogul Vechi.

De remarcat, că duhovnicul Grigore Timiş a fost susţinut de Teofan Mada, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, Iustin Popovici, consilier cultural, şi Teodor Vid, consilier bisericesc.

Mănăstirea Hodoş-Bodrog este una dintre cele vechi şi bogate aşezăminte monahale din România, fiind atestată documentar încă din secolul al XII-lea. Este cea mai veche aşezare monastică din ţara noastră cu viaţă monahală neîntreruptă.

Mănăstirea deţine icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus – care potrivit legendei a fost dezgropată în acel loc de un taur pe nume Hodoş.

Foto: youtube

  1. nepatrunse sunt caile Domnului

    Raspunde
  2. Pai daca si-a dat demisia poate sunt si neputintele batranetii si a bolii,acum de ce trebuie sa facem vinovat pe cineva de acest lucru.Toti oamenii cred ca sunt de neinclocuit,dar daca ne-am gandi mai mult ca suntem vremelnici pe acest pamant nu ne-am agata de o functie sau un titlu.Icep barfele de culise ca cine -i vinovat de aceasta.Nimeni nu se gandeste ca poate asta a fost voia Domnului.

    Raspunde
  3. O veste trista ,parintele Nestor fostul staret este un om minunat deosebit , pacat ca a renuntat dar poate Dumnezeu va randuii intoarecerea lui la conducerea manastirii, defiecare data cand mergeam la bodrog si il vedea simteam bucurie si pace sufleteasca .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.