Staţii GPL neconforme, depistate în județul Arad. Au fost închise trei puncte de lucru

Staţii GPL neconforme, depistate în județul Arad. Au fost închise trei puncte de lucru

Comisarii Gărzii de Mediu din Arad au depistat mai multe stații GPL neconforme, dispunând închiderea a trei puncte de lucru.

În urma controalelor desfășurate pe parcursul mai multor zile, au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, dintre care 60 de avertismente și 25 de amenzi, în valoare totală de peste 230.000 lei

„În perioada 06.09-12.09.2023, au fost efectuate 162 acțiuni de control asupra unor operatori economici și 7 acțiuni de control asupra unor mijloace de transport, de către reprezentanți ai instituțiilor publice stabilite prin Ordinul Prefectului Județului Arad nr. 533/30.08.2023 privind verificarea instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, de pe raza Județului Arad. Precizăm că acțiunile de control sunt efectuate individual de către reprezentanții instituțiilor, conform planurilor de control specifice, astfel că numărul total de acțiuni nu corespunde cu numărul operatorilor economici/mijloacelor de transport care au fost controlați/controlate. Ca urmare a acțiunilor de control efectuate în perioada specificată, au fost constatate 110 de deficiente/disfuncționalități/nereguli, fiind dispuse 61 de măsuri pentru remedierea acestora. În cazul a doi operatori economici, Comisariatul Județean Arad al Gărzii de Mediu a dispus interzicerea activității la trei puncte de lucru situate în localitățile: Bârzava, Arad și Chișineu-Criș (ultimele două aparțin aceluiași operator) pentru lipsa autorizației de mediu. Au fost aplicate în total 85 de sancțiuni contravenționale, din care 60 de avertismente și 25 de amenzi, în valoare totală de 237.100 lei.  Nu au fost constatate infracțiuni.”, precizează Prefectura Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.