Stațiile de tramvai devin EXPOZIȚII DE ARTĂ. Arădenii vor putea admira „Ecouri vizuale. Perspective actuale”

Stațiile de tramvai devin EXPOZIȚII DE ARTĂ. Arădenii vor putea admira „Ecouri vizuale. Perspective actuale”

Activitatea Asociației CitiZenit începe în 2021 cu o expoziție stradală care explorează relația dintre comunitate, artă și spațiul public. Expoziția Ecouri vizuale. Perspective actuale surprinde o serie de ilustrații care reprezintă 10 personalități marcante din cultura românească, realizate de 10 tineri ilustratori.

Între 21 și 26 ianuarie, publicul arădean este invitat să îi (re)descopere pe Ioan Matei Agapi, Horia Bernea, Geta Brătescu, Nina Cassian, Yvonne Hasan, Paul Neagu, Ioana Nemeș, Mihai Oroveanu, Lucian Pintilie și Gheorghe Ursu, surprinși în ilustrații diverse și vibrante. Traseul expoziției poate fi urmărit în stațiile de la Teatru, Primărie, Crișan (Piața Mică), Podgoria (pe Calea Iuliu Maniu), Gara CFR. Mai multe detalii despre personalitățile reprezentate se găsesc pe pagina dedicată expoziției: www.citizenit.ro/ecouri-vizuale.

Artiștii care expun sunt: Alexandru Antonescu, Lucian Barbu, Mihai Birtu, Octavia Bortișcă, Andreea Ciocîrlan (Ciocârlica), PAOS, Alexandra Radu, Oana Sas, Ada Stan, ccrocodile tearss, expoziția fiind curatoriată de Cătălin Alb.

Expoziția Ecouri vizuale. Perspective actuale prezintă 10 personalități care au activat pe scena artistică și care au adus contribuții semnificative în cultura românească. Cu implicarea a 10 tineri ilustratori, expoziția conturează un dialog, un nod de legătură între tânăra generație și generațiile mature din arta românească.

„Fiecare ilustrație surprinde cu tenacitate microistoriile generate de fiecare personalitate culturală, iar spiritul creativ al artiștilor autori implicați, cu un potențial demn de explorat, evidențiază o artă tânără vibrantă și relevantă. Celebrarea acestor repere culturale marcante și memorabile devine un punct de plecare important în construirea acestei expoziții, promovând astfel diversitatea artei, a artistului și a minții creative. Prin exploatarea spațiului public și transformarea acestuia în spațiu expozițional este creat un nou mediu de evadare din dinamica vieții cotidiene. Spațiul de tranzit devine astfel un instrument valorificat prin reprezentarea artistică, creatoare a unui canal de comunicare între public și artist”, spun organizatorii.

Expoziția Ecouri vizuale. Perspective actuale este realizată în cadrul proiectului Artă și Comunitate în Dialog, inițiat de Asociația CitiZenit. Scopul proiectului Artă și Comunitate în Dialog este explorarea culturii românești printr-o serie de evenimente multidisciplinare care promovează valori culturale și încurajează interesul pentru arta contemporană și filmul românesc.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale 2021.

Mai multe detalii, puteți să găsiți pe paginile:

www.citizenit.ro/ecouri-vizuale

www.fb.com/events/412668526501336

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.