STATISTICI ÎNGRIJORĂTOARE/ Trei sferturi dintre ADOLESCENȚII ROMÂNI au cunoscut băutura şi drogurile înainte să împlinească 17 ani

STATISTICI ÎNGRIJORĂTOARE/ Trei sferturi dintre ADOLESCENȚII ROMÂNI au cunoscut băutura şi drogurile înainte să împlinească 17 ani
Alcoolul tinde să intre în viaţa tinerilor români în jurul vârstei de 13 ani. La 14 ani, aceștia încep și să fumeze, iar la 15 vor, deja, să simtă senzațiile pe care le oferă „iarba”.Majoritatea adolescenţilor români încep să fumeze, să bea alcool sau să se drogheze de la 13 ani, dar unii încep de la 11, potrivit unor statistici făcute publice de Agenţia Naţională Antidrog. Trei sferturi dintre ei, la vârsta de 17 ani, deja sunt „veterani” în privința acestor vicii.76% dintre fetele şi băieţii de 17 ani fumează, se droghează şi beau, în diferite combinaţii. Dependenţa sau consumul regulat al acestor substanţe se instalează după un an sau un an jumătate de la primul contact, se arată în raportul Agenţiei Antidrog.

Un procent de 30% dintre cei care încep foarte devreme să consume alcool, la vârsta de 20 de ani au mari şanse să devină alcoolici.

Motivaţiile celor care se apucă de aceste vicii sunt diverse: curiozitatea, evadarea din realitate, sau creşterea încrederii în sine. Să nu uităm, desigur, anturajul, care joacă un rol foarte important la această vârstă.

Foto: abc.net.au

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.