Statul Islamic REVENDICĂ doborârea avionului rus în Egipt: „Noi l-am doborât, aşa că MURIȚI DE FURIE!”

Statul Islamic REVENDICĂ doborârea avionului rus în Egipt: „Noi l-am doborât, aşa că MURIȚI DE FURIE!”

Gruparea Wilayat Sinai – ramura militantă a Statului Islamic din peninsulă – a făcut publică pe Twitter o înregistrare audio în care pretinde că a doborât avionul rusesc Metrojet, prăbuşit sâmbătă în regiune.

Gruparea mai arată că va dezvălui, în curând, modul în care a procedat şi arată că prăbuşirea a avut loc la un an după ce gruparea Wilayat Sinai a jurat credinţă liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi. Înregistrarea are ca titlu: „Noi l-am doborât, aşa că muriţi de furie”, scrie The Independent.

Unii au pus sub semnul întrebării capacitatea grupării de a doborî avionul, arătând că aceasta nu a venit cu nicio dovadă în sprijinul revendicării. Website-ul Amaq, care publică informaţii din surse ale Statului Islamic, a făcut publică revendicarea originală a prăbuşirii, la câteva ore după eveniment.

În înregistrarea audio făcută publică miercuri ar vorbi Abu Osama al-Masri, cel care a mai făcut înregistrări în numele grupării şi în trecut.

Un oficial american a afirmat, miercuri, că la originea prăbuşirii avionului rus în peninsula egipteană Sinai este „foarte probabil” să fie o bombă. A comite acest gen de atentat este „ceva ce gruparea Statul Islamic caută să facă”, a subliniat acesta.

În plus, Guvernul de la Londra a subliniat că ipoteza exploziei unei bombe la bordul avionului rus nu trebuie exclusă şi a suspendat zborurile companiilor aeriene britanice către staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

Avionul implicat în tragedia din Sinai efectua o cursă charter turistică între staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh şi oraşul rus Sankt Petersburg, având la bord 217 pasageri (214 ruşi şi trei ucraineni) şi şapte membri ai echipajului, toţi ruşi.

Foto: noticias.bol.uol.com.br

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.