Steagul Uniunii Europene proiectat pe clădirea Primăriei

Steagul Uniunii Europene proiectat pe clădirea Primăriei

Steagul Uniunii Europene a fost proiectat pe clădirea Primăriei Arad.

Steagul Uniunii Europene a fost proiectat, joi seara, pe clădirea Palatului Administrativ. În acest fel, Aradul s-a numărat printre cele peste 60 de orașe din Europa și zece din România unde s-a desfășurat această acțiune cu dublă semnificație: celebrarea zilei de 9 mai, Ziua Europei  și totodată începerea numărătorii inverse cu o lună înainte de alegerile europene.

Arcul de Triumf din Paris, Colosseumul din Roma, Arcul de Triumf și Palatul Victoria din București,  Piața Centrală din Bruxelles, Podul Samuel Beckett, clădirile Parlamentului Național din Dublin, Primăria din Vilnius, Fortul St Angelo din Valletta, Palatul Prezidențial din Bratislava sau Piața Cibeles din Madrid s-au numărat printre cele mai importante repere arhitecturale din UE care au fost iluminate,  iar pe unele dintre ele a fost proiectat și motto-ul campaniei instituționale a Parlamentului European: „Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine”.

În România, au mai fost iluminaate clădirile primăriilor din orașele Buzău, Craiova, Constanța, Pitești, Timișoara, teatrul din Galați, Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin și o serie de clădiri din Cluj.

Steagul Uniunii Europene va mai fi proiectat și în această seară pe clădirea Primăriei Arad.

Sursa foto: Primăria Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.