Ștefan Augustin Doinaș, CETĂȚEAN DE ONOARE al orașului Sântana (FOTO)

Ștefan Augustin Doinaș, CETĂȚEAN DE ONOARE al orașului Sântana (FOTO)

Consiliul Local Sântana i-a acordat vineri, post-mortem, lui Ștefan Augustin Doinaș titlul de Cetățean de Onoare al orașului.

La ședința publică au luat parte, pe lângă consilierii locali, numeroase personalități ale urbei, dar nu numai.

„Una din datoriile de onoare ale fiecărei comunităţi este aceea de a-şi onora concetăţenii care, prin activitatea lor, fac cinste locului din care provin. Atât opera literară a lui Ștefan Augustin Doinaș, cât și întreaga sa activitate îl situează la loc de mare cinste în galeria intelectualilor români iar acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Orașului Sântana este pe deplin justificată şi reprezintă expresia aprecierii și respectului nemăsurat pe care trebuie să le avem în raport cu o valoare culturală autentică”, a declarat, cu acest prilej, Daniel Tomuța, primarul orașului Sântana.

Ștefan Augustin Doinaș a fost un poet, eseist, traducător și om politic născut la Caporal-Alexa, sat aparținător, în prezent, al orașului Sântana. A fost membru al Academiei Române.

Opera sa literară a fost tradusă în spaniolă, germană, engleză, italiană, polonă, franceză, slovenă, sîrbă, rusă, estonă, macedoneană etc.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.