Știai că și mașinile de spălat rufe trebuie spălate și curățate? Află cum să faci asta!

Știai că și mașinile de spălat rufe trebuie spălate și curățate? Află cum să faci asta!

Cu toții avem mașini de spălat rufe acasă, dar câți dintre noi știm că și acestea trebuie spălate, la rândul lor, curățate și igienizate? Chiar dacă pare contraintuitiv, da, o mașină de spălat care fix asta face, spală, are nevoie la rândul ei, de spălare. De ce?

Prin utilizarea repetată a unei mașini de spălat rufe, reziduurile de săpun, minerale și chimicale din detergent se vor depune pe interiorul acesteia și vor crea un strat de murdărie unde se pot dezvolta bacterii. La rândul lor, aceste bacterii pot bloca mecanismele de funcționare a mașinii de spălat rufe.

Dacă stăm să ne gândim, însă, este destul de logic. Interiorul unei mașini de spălat rufe este în general umed și cald, mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Atunci când spălăm haine într-o mașină murdară, e posibil ca aceste bacterii să rămână impregnate în rufe.

Asta pentru a nu mai vorbi de mirosul neplăcut care poate rămâne „agățat” de haine, din cauza acestor bacterii. E posibil chiar ca hainele să miroasă mai urât după spălare decât înainte.

Curățarea unei mașini de spălat rufe e importantă atât pentru igienizarea hainelor pe care le purtăm, atât pentru sănătatea noastră cât și a familiei noastre. În plus, dacă există depuneri care o împiedică să funcționeze în parametri normali, aceasta va consuma mai multă energie electrică pentru o spălare și cel mai probabil se va strica mai repede.

Acum că am stabilit că și mașinile de spălat rufe au nevoie de spălare și curățare, cât de des trebuie să facem asta? Beko, unul dintre cei mai cunoscuți producători de mașini de spălat rufe recomandă, ca regulă generală, curățarea interiorului și exteriorul unei mașini de spălat rufe o dată pe lună.

Dacă mașina de spălat este albă, se pot observa depunerile mai ușor. În jurul garniturii se pot observa dungi negre, care nu sunt pete de pe haine, ci microbi. La observarea acestor dungi, e momentul pentru curățare.

Cum se face această curățare? În general, în manualul oricărei mașini de spălat rufe este menționat și programul de funcționare pentru autocurățare.

Pentru curățarea mașinii de spălat rufe există mai multe opțiuni: fie folosim soluții cumpărate din comerț, fie apelăm la produsele pe care oricine le are în casă. Cele de la magazin ajută la eliminarea depunerilor de calcar și detergent din interiorul mașinii. Tot ce avem de făcut este să turnăm soluția în compartimentul de detergent și să pornim un ciclu gol de spălare, fără rufe.

La produse „de casă”, putem menționa bicarbonatul de sodiu și oțetul. Putem amesteca aceste două ingrediente, plus puțină apă și, apoi, la fel, o putem introduce în compartimentul pentru detergent. Bicarbonatul va dezinfecta și va elimina depunerile de calcar, iar oțetul va dezinfecta și va distruge mucegaiul.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.