Străbate 800 de kilometri pe jos, pentru COPIII care NU POT MERGE

Străbate 800 de kilometri pe jos, pentru COPIII care NU POT MERGE

Un terapeut arădean pornește într-o călătorie de peste 800 de kilometri pe jos, dedicată copiilor cu dizabilități.

Ținta sa este Santiago de Compostela, iar drumul spre destinație este al treilea mare pelerinaj creştin, după cele spre Ierusalim şi Roma. De remarcat, că anual ajung pe jos la Santiago de Compostela peste 150000 de pelerini şi aproape 3 milioane de turişti de pe toate continentele.

Daniel Mitre vrea să facă și el acest drum. De ce, ne spune chiar el: „În primul rând, pentru că îmi place foarte mult natura și interacțiunea cu ea și este dedicat tuturor celor care din punct de vedere al sănătății… mersul și viața normală este îngreunată. De această dată voi face pașii pentru ei.  Zeci de mii de pelerini bătătoresc anual acest drum. Dacă „toate drumurile duc la Roma”, de această dată drumurile duc la Santiago de Compostela sau cel puțin mi-am dorit să se întâmple acest lucru. Există foarte multe rute de pelerinaj. Am ales Camino Frances, unul dintre cele mai grele, un total de 781 de km. Este cel mai popular drum de pelerinaj și are punctul de pornire St. Jean Pied de Port (Franța) și traversează Spania. Îmi propun să încep această călătorie în luna iunie 2017.”

De remarcat, că în 25 iulie este sărbătorit Sfântul Apostol Iacob iar cine ajunge în aceasta zi la Santiago de Compostela primeşte indulgenţe şi binecuvântări speciale. De aceea, în această zi, mii de pelerini se îndreaptă spre Santiago de Compostela, unde se crede că s-ar afla mormântul apostolului, care este şi patronul spiritual al Spaniei.

Află AICI toate detaliile călătoriei, precum și modalitatea de a-l sprijini pe Daniel Mitre în demersul său.

Foto: http://santiago-compostela.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.