Ștranduri cu probleme. Ce au găsit inspectorii Direcției de Sănătate Publică Arad

Ștranduri cu probleme. Ce au găsit inspectorii Direcției de Sănătate Publică Arad

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică anunţă că au găsit nereguli la unele dintre ștrandurile verificate în cursul aăptămânii trecute.

Inspectorii precizează că au găsit ștranduri  care nu fuseseră curăţate, medicii atragând atenţia că oamenii se pot îmbolnăvi în aceste condiţii.

Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad a efectuat în săptămâna 11 – 15 iulie 27 de controale în unități sanitare, gospodării, persoane fizice, ștranduri, uzine de apă în mediul rural, unități economice și un control ca urmare a sesizărilor primite de la populație.

Inspectorii au constatat următoarele nereguli:                   

• depozitarea directă la sol a dejecțiilor animale;

• nerespectarea normelor igienico-sanitare în unități economice;

• neafișarea procedurilor de curățenie și dezinfecție în unități medicale;

• neefectuarea curățeniei în locurile greu accesibile în unități medicale, ștranduri.

În urma acestor constatări, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care 4 avertismente și 5 amenzi în valoare de 20.000 lei.

În cadrul Departamentului de Supraveghere în Sănătate Publică, în perioada 11 – 15 iulie, au fost eliberate/soluționate următoarele notificări/autorizații:

– la Compartimentul de supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile au existat 2 autorizații sanitare de funcționare;

– la Compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediul de viață și muncă au fost 12 notificări de construcție și amenajare și 22 prelevări de probe de apă. Pe Medicina Muncii au fost efectuate 3 buletine de evaluare și determinare de noxe profesionale și 1 buletin de determinare prin expertizare pentru personalul medico-sanitar din cadrul DSP Arad

Pentru aceeași perioadă, Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică (LDISP) din cadrul DSP Arad, a lucrat 96 probe, reprezentând:

– 67 probe de apă;

– 1 unitate probă alimente;

– 10 teste sanitație;

– 2 probe aeromicrofloră;

– 2 probe HIV ;

– 2 probe nisip plaja îmbăiere;

 – 12 probe sterilitate.

De asemenea, au fost lucrate 30 probe din controlul intern și testele de sanitație LDISP și au fost efectuate 70 de determinări de noxe.

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.