STRIGĂTOR LA CER: DOUĂ MILIARDE DE LEI vechi pentru evenimentul „Despre libertate. Festival de Ştiinţe Umaniste”

STRIGĂTOR LA CER: DOUĂ MILIARDE DE LEI vechi pentru evenimentul „Despre libertate. Festival de Ştiinţe Umaniste”

Consilierii municipali ai PSD Arad cer lămuriri cu privire la evenimentul desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni sub egida Centrului Municipal de Cultură Arad, subordonat Primăriei Arad, „Despre libertate. Festival de Ştiinţe Umaniste”.

„Sunt mai multe aspecte neclare legat de acest eveniment, pentru care am solicitat informaţii oficiale. În primul rând, suntem total nemulţumiţi de modul agresiv şi ilegal în care este promovat acest eveniment cu o tematică generoasă. Afişele sunt lipite pe porţile şi gardurile arădenilor (n.r. – foto), ceea ce nu este nici legal, nici moral. Ne întrebăm cum se va vorbi despre libertate la acest eveniment, când libertatea este prost înţeleasă chiar de către organizatori? Ce se întâmplă dacă de mâine fiecare arădean se va simţi liber să facă o astfel de campanie publicitară? Astfel, întrebăm oficial Centrul Municipal de Cultură Arad cine s-a ocupat de această campanie de promovare? De asemenea, întrebăm oficial Poliţia Locală Arad dacă s-au aplicat amenzi pentru afişajul ilegal. Ne aşteptăm ca într-una din nopţile următoare, domnul Falcă să se afle în fruntea unor echipaje care să dea jos aceste afişe şi să rămână astfel consecvent unei atitudini mai vechi”, a declarat Marin Lupaş, consilier local municipal al PSD.

„Un alt aspect neclar este legat de finanţarea evenimentului. Suma bugetată este foarte mare, de 2 miliarde de lei vechi, aproape jumătate din suma prevăzută pentru Zilele Aradului. Având în vedere că este vorba totuşi doar de o conferinţă şi costurile ar trebui să fie teoretic reduse, cerem oficial detalii legate de modul în care sunt folosiţi banii pentru finanţarea evenimentului: onorarii, cheltuieli de deplasare şi cazare, promovare etc. Credem că tocmai în numele unei idei generoase ca libertatea, tema conferinţei, arădenii au dreptul să fie informaţi corect şi cât se poate de transparent”, a mai spus Marin Lupaş.

afisaj CMC1

Loading...
 1. Porcarie marca FALCA….

  Raspunde
 2. Asa stie Falca si gasca lui sa sifoneze banul public….Rusineeee…..DNA-ul ce face????

  Raspunde
 3. cred ca si aradenii s-au lamurit ce fel de intelectuali si cultura promoveaza patapievici si liiceanu .. degeaba esti destept daca n-ai obraz ….

  Raspunde
 4. Jumatate din bani sunt destinati campaniei electorale de anul viitor!

  Raspunde
 5. Aradenilor! informativa in ce hal ii jigneste Patavievici pe romani , dupa accea hotarati cum il veti primii pe vixos in Aradul nostru.

  Raspunde
 6. si când te gandesti că s-ar fi putut face lucruri mai bune în arad cu banii aștia?

  Raspunde
 7. Iata unde se duc banii din impozitele inrobitoare pe cladiri ale agentilor economici!(si nu numai aici!)

  Raspunde
 8. Acuma daca s-a infiintat Centrul Cultural Municipal , trebuie si doamna directoare de acolo sa aibe ceva ” activitate”.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.