STS, SRI, IGSU, IGPR și IGJR spun STOP APELURILOR FALSE la 112

STS, SRI, IGSU, IGPR și IGJR spun STOP APELURILOR FALSE la 112

Opt secunde a durat apelul la 112 prin care un bărbat amenința că a pus o bombă la un mall din București. Cinci instituții au intrat în alertă şi 100 de specialiști s-au mobilizat la fața locului. Două ore a durat intervenția echipajelor şi peste 1000 de persoane au fost evacuate din mall. Acesta este bilanţul unui gest iresponsabil.

Potrivit unui comunicat comun al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului Român de Informaţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, „apelul la 112 a fost făcut la ora 12:17:59 de pe o cartelă prepay. Sub umbrela anonimatului au fost alertate inutil echipajele de intervenție, activitatea și traficul în zona au fost perturbate. Cei evacuați au trăit momente de panică, iar acum Poliția face cercetări pentru a stabili cine se face vinovat”.

„Apelarea numărului unic de urgență 112 în situaţii care nu reprezintă un pericol pentru viaţă, proprietate sau mediu, produce întârzieri în preluarea apelurilor care anunță urgențe reale. Apelarea falsă poate irosi clipe din viaţa altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la un om aflat în pericol și, uneori, acel om poate fi cineva drag ție!”, se mai arată în comunicatul semnat de birourile de presă ale STS, SRI, IGSU, IGPR și IGJR.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.