Studenții Facultății de Design sunt parte a echipei de creație a unei producții teatrale arădene

Studenții Facultății de Design sunt parte a echipei de creație a unei producții teatrale arădene

„Cutia mecanică 7.0” – spectacolul menit să marcheze aniversarea a 70 de ani de la înființarea Teatrului de Marionete din Arad înseamnă și un alt demers artistic interesant și provocator.

Este vorba despre o colaborare între Trupa Marionete și Facultatea de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, ca urmare a unui parteneriat încheiat între Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și UAV Arad.

Așa se face că, parte a echipei de creație a noii producții teatrale sunt și zece studenți din anul I și II, din cadrul secțiilor Design Ambiental, Design și Modă – Design Vestimentar.

Facultatea de Design nu este la prima colaborare cu teatrul arădean. Studenții noștri au mai fost parte a unor proiecte și în anii trecuți, în cadrul Festivalului de Teatru Clasic și a Festivalului de Teatru Nou. Este pentru prima oară însă, când ei se implică direct în crearea unui spectacol, simt… la cald ce înseamnă un asemenea demers și pătrund într-o altă zonă de abordare a actului artistic. Orele de practică eferente acestui semestru au însemnat astfel, ore petrecute și… muncite în atelierele teatrului”, a declarat Laurian Popa, lector universitar și coordonator al studenților.

Cei zece tineri care ne sunt alături în crearea acestui spectacol au pus în practică, într-un context foarte nou pentru ei, ceea ce au învățat la orele de curs. Ne-au ajutat la crearea costumelor, la construcția efectivă a decorului, la pictură și butaforie, dar și la tot ce înseamnă lumini și parte electronică. Au fost foarte implicați și… fresh în tot ceea ce au făcut”, spune actorul Sorin Dorobanțu.

Vă reamintim că premiera spectacolului „Cutia mecanica 7.0” are loc duminică, 9 mai, începând cu ora 11.00, în sala Trupei Marionete.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.