Studenţii medicinişti de la specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie din cadrul UVVG, în practică la Centrul de recuperare Neoklinik din Moneasa

Studenţii medicinişti de la specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie din cadrul UVVG, în practică la Centrul de recuperare Neoklinik din Moneasa

Proceduri de recuperare: electroterapie, hidroterapie, kinetoterapie, masaj somatic și masaj limfatic, ozonoterapie.

Studenții din anul III, specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie din cadrul Facultății de Medicină a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad au efectuat, zilele trecte, un stagiu de practică în stațiunea balneo-climaterică Moneasa, în Centrul de recuperare Neoklinik.

În această perioadă un număr de 11 studenții respectiv: Sîrb Laura Cristina, Cordoș Alicia, Avram Raluca Iuliana, Petre Ana-Maria, Socol Violeta, Kozma Andrea, Dolca Ioana Florina, Haulicec Ana Firuța, Todorean Diana Mădălina, Cogianu Lasisa, Pană Natanael, coordonaţi de prof. univ. dr. Mirela Dan au avut posibilitatea să aplice în practică cunoștiințele acumulate la cursuri.

„În acest sens cu bunăvoința personalului specializat din baza de tratament a centrului de recuperare Neoklinik și cu acordul pacienților au avut posibilitatea să urmărească inițial proceduri specifice recuperării și anume: electroterapie, hidroterapie, kinetoterapie, masaj somatic și masaj limfatic, ozonoterapie, proceduri de detoxifiere, toate realizate cu aparatură de ultimă generație. Încă din a doua zi studenții UVVG au aplicat proceduri pe pacienții internați, iar spre marea mea bucurie și satisfacţie, studenții au reușit să câstige încrederea pacienților prin cunoștințele lor în așa măsură încât aceștia au fost cei care au solicitat studențiilor noştri să le aplice procedurile de recuperare”, a declarat prof. univ. dr. Mirela Dan, director al Departamentului de Educație Fizică și Sportivă din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Studenţii au putut să întervină la pacienţi cu o patologie variată respectiv: algoneuro/distrofii, luxații, entorse, periartrite, artroze, discopatii, scolioze, cifoze, lordoze, sechele după accidente vasculare cerebrale, tulburări de circulație periferică, orteoporoză, tulburări ale sistemului nervos.

Un aport deosebit au avut serviciile de cazare și masă oferite de managerul Hotelului Sântana, Benjeamin Pelean, care au fost fără cusur. Toate acestea au fost realizabile prin încheierea unui contract de colaborare între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad reprezentată de Rector prof. univ. dr. Adina Coralia Cotoraci și Preşedinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi Centrul de Recuperare Neoklinic Moneasa, reprezentat de Benjamin Pelean, la inițiativa prorector conf. univ. dr. Cristian Benţe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.