Studii de securitate la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”

Studii de securitate la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”

Un nou program de studii universitare de licenţă în portofoliul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Procesul continuu de perfecţionare şi adaptare la cerinţele şi exigenţele naţionale şi internaţionale a determinat conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în special prin doamna rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, să insiste pentru implementarea unor noi programe de studii universitare de licenţă în facultăţile din subordine. Astfel, din această toamnă, viitorii studenţi îşi pot aprofunda studiile în cadrul programului – Studii de securitate, licenţă 3 ani – în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport (decan conf. univ. dr. Speranţa-Sofia Milancovici).

Programul urmăreşte profesionalizarea studiilor de securitate, prin pregătirea de personal calificat, competent să gestioneze problemele de securitate cu care se confruntă societatea de astăzi. Absolvenţii specializării pot alege dintr-un spectru amplu de trasee profesionale, de la o carieră de specialist în probleme de securitate în instituţiile publice sau private, la o carieră în mass-media, diplomaţie şi organizaţii internaţionale, până la una în educaţie şi cercetare.

Studenţii programului Studii de securitate vor beneficia de o instruire multi şi inter-disciplinară bazată pe următoarele cursuri: Introducere în relaţii internaţionale şi studii de securitate; Introducere în studii strategice; Introducere în geopolitică; Introducere în teoria generală a informaţiilor; Introducere în studii de intelligence; Analiza conflictelor internaţionale; Metode şi tehnici operative; Alianţe şi organizaţii internaţionale de securitate; Stat-naţiune, globalizare şi securitate; Analiza riscurilor neconvenţionale la adresa securităţii societale.

„Ne bucurăm să cuprindem în portofoliul academic al universităţii noastre programul de studii universitare de licenţă, Studii de securitate. Absolvenţii acestui program vor avea o largă paletă de trasee profesionale, de la o carieră de specialist în securitate, până la una în diplomaţie sau organizaţii internaţionale” – ne-a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.