SUCCES EUROPEAN al trupei arădene de teatru „Ardalion” (GALERIE FOTO)

SUCCES EUROPEAN al trupei arădene de teatru „Ardalion” (GALERIE FOTO)

Trupa de teatru de amatori „Ardalion”, din Arad, formată din tinerii liceeni (Maria Dărăban, Denisa Șimăndan, Sara Baranyai, Andrei Popescu, Alexandru Roșca și Mario David Sabău) și coordonată de actrița Giorgiana Elena Popan, s-a întors de curând dintr-un mare turneu prin Europa de 13 zile.

Trupa a susținut trei reprezentații cu spectacolul „Săptămâna” pentru comunitățile de români din Roma, Paris și Praga. Piesa este bazată pe mărturisirile și poeziile deținutilor din temnițele comuniste. Spectacolul a fost primit cu foarte multă bucurie, căldură și recunoștință de către românii din diaspora.

Tinerii arădeni foarte talentați, au reușit să intre în „pielea personajelor” și au emoționat până la lacrimi auditoriul, care i-a răsplătit cu aplauze prelungite.

„A fost o experieță minunată pentru acești tineri. Nu doar că au avut șansa să descopere asemenea orașe-bijuterii ale Europei, dar au și muncit, au învățat să se sacrifice, să jertfească ceva din ei înșiși pentru ceilalți, tocmai pentru a primi răsplata pe merit, au învățat să respecte istoria neamului nostru și să își aleagă cu înțelepciune și grijă modele de urmat în viață. Cât depre publicul întâlnit, mărturisec cu mare bucurie că romanii din diasporă au primit acest spectacol „cu brațele deschise” și cred că a rămas adânc imprimată în inimile lor o emoție și un gând despre perioada evocată. Nu pot spune altceva decât: Slavă lui Dumnezeu pentru așa reușită a tinerilor arădeni, sunt tare mândră de ei și le mulțumesc că m-au răbdat la repetiții!”, relatează regizoarea spectacolului.

Trupa pregătește deja alte turnee cu acest spectacol atât în țară cât și în străinătate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.