Sunt necăjit, s-a supărat iepurașul pe mine!

Sunt necăjit, s-a supărat iepurașul pe mine!

Acum vreo două zile m-a sunat iepurașul de Paști, cerându-mi niște numere de telefon ale unor partide sau oameni politici dispuși să meargă, de Sfintele Paști, pe la spitale, case de copii sau de bătrâni, familii necăjite, să le aducă niște ouă roșii, cozonaci, ceva șuncă sau orice altceva, că nu avea cum să le pretindă introducerea curentului, apei sau gazului.

Mi-a fost o jenă groaznică să-i spun iepurașului că îmi cere imposibilul, din moment ce nu este nici an electoral, nici măcar preelectoral, așa că nici dracul nu aruncă aiurea banii, din moment ce nu îi folosește la nimic.

Iepurașul – al dracu iepure – zice:Mă, tu mă crezi prost? Știu că nu e vorba de alegeri sau alte drăcii de acest fel, dar chiar nu știi niciun partid în care sunt lupte interne, că urmează alegeri? Dacă ești prost sau faci pe prostul îți dau mură în gură: găsești, ba chiar în inteiorul unui partid de guvernământ! Așa că, mă, Bulă, îi identifici pe cei care vor să preia șefia partidului, îi convingi să doneze, de Sfintele Paști, tot ceea ce trebuie – e treaba lor că fac din banii lor, ai partidului sau ai contribuabilor – îi însoțești la casele de bătrâni, de copii sau la familii nevoiașe, le faci poze și scrii, ridicându-i în slăvi pe acești adevărați creștini care vor să aducă un pic de alinare unor nefericiți”.

Ce să fac, să îi dau iepurașului niște numere de telefon?

Simion Todoca

Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.