Produse folosite zilnic care AFECTEAZĂ SPERMA și SCAD FERTILITATEA în rândul BĂRBAȚILOR

Produse folosite zilnic care AFECTEAZĂ SPERMA și SCAD FERTILITATEA în rândul BĂRBAȚILOR

Mai multe produse utilizate zilnic dăunează calității spermei bărbaților, iar pasta de dinți și săpunul scad fertilitatea masculină datorită substanțelor pe care acestea le conțin. Problema este cu atât mai gravă, cu cât folosirea acestor produse este greu de evitat.

Experţii în domeniu spun că este pentru prima dată când se demonstrează existenţa unei legături directe între aceşti factori. Deşi testele toxicologice nu indică niciun pericol major, se pare, totuși, că ele au efect direct asupra spermei.

Cercetătorii susţin că au identificat o nouă metodă de testare ce poate indica adevăratul impact al substanţelor folosite în locuinţă asupra corpului uman.

Fenomenul infertilității în rândul bărbaţilor se manifestă tot mai mult mult în ultimii ani, acesta putând fi cauzat de astfel de substanţe.

Studiul de specialitate făcut pe o perioadă de câţiva ani a urmărit efectul substanţelor chimice asupra sistemului endocrin. Se pare că ele imită hormonii sexuali feminini (estrogenii) şi acţionează în unele cazuri chiar ca anti-androgeni (hormoni sexuali masculini). Consecinţa este afectarea sistemului reproducător al bărbaţilor.

Printre cele mai periculoase produse se numără pasta de dinți, săpunul, loţiunile de protecţie solară, detergenţii şi obiectele din plastic. Substanţele nocive sabotează comportamentul spermei şi o determină să elibereze prematur enzimele critice necesare pentru a trece prin ovul şi a-l fertiliza. Astfel apare infertilitatea la bărbaţi. Vestea proastă este că o concentraţie mică din substanţele periculoase este de ajuns să provoace probleme.

Un studiu condus de profesorul Timo Strunker de la un centru din Bonn (Germania) arată că 30 din 96 de substanţe chimice folosite în gospodării au un efect negativ asupra bărbaţilor. Chiar dacă ele ajung în cantităţi foarte mici în corp, gruparea acestora duce la efecte foarte neplăcute asupra organismului uman.

Noile informaţii ar urma să ofere autorităţilor europene un nou cadru legal ce permite interzicerea unora dintre aceste produse.

Foto: boldsky.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.