Suporter Club UTA rămâne în club! Justiția a mai dat o palmă grupării Meszar

Suporter Club UTA rămâne în club! Justiția a mai dat o palmă grupării Meszar

Asociația Suporter Club UTA (SCU) a câștigat încă un proces împotriva lui Alexandru Meszar și a celor instalați de el la conducerea clubului UTA.

Asta după ce la Adunarea Generală a AFC UTA din luna februarie, membrii asociației (în speță, Alexandru Meszar, soția lui Alexandru Meszar, secretara și câțiva angajați ai clubului ce fac parte din conducere) au decis prin hotărârea nr. 1 din 12.02.2024 ca Suporter Club UTA să fie exclusă din clubul UTA.

„O decizie absurdă, prin care Meszar și acoliții săi neagă identitatea clubului, care e conferită de mărcile «UTA» și «Fotbal Club UTA», deținute de către Suporter Club UTA. Am considerat încă de la început injustă și irațională această decizie, motiv pentru are am decis să acționăm în instanță. Am făcut acest lucru pentru a proteja identitatea clubului UTA, pe care a primit-o datorită SCU și a luptei pe care asociația noastră a dus-o pentru ca această echipă de fotbal nou înființată să poată purta numele «UTA»”, se arată într-un comunicat de presă al Suporter Club UTA.

De remarcat, că ulterior hotărârii aiuritoare a lui Alexandru Meszar și a acoliților săi, Suporter Club UTA a atacat hotărârea în instanță, cerând anularea ei și, în paralel, a demarat proceduri juridice de urgență pentru a suspenda decizia de excludere, cel puțin până la finalizarea procesului pe fond. „Am avut câștig de cauză în ordonanță președințială la Judecătoria Arad, prin sentința 1245 / 04.04.2024. Nemulțumiți de decizie, avocații lui Meszar au făcut apel la Tribunalul Arad, dar și această instanță a dat câștig de cauză SCU, prin decizia 320/14.05.2024, una definitivă. Deciziile Judecătoriei și Tribunalului Arad suspendă excluderea noastră și confirmă că Suporter Club UTA este în continuare membru în clubul UTA, cel puțin până la finalizarea procesului pe fond prin care am cerut anularea integrală a hotărârii”, transmite Suporter Club UTA.

Trebuie spus că aceasta e o nouă victorie a suporterilor în fața lui Alexandru Meszar și a oamenilor săi (atenție – „niciunul din ei finanțatori ai clubului”), care la finalul anului trecut au încercat să închidă și magazinul suporterilor, UTA Official Store. Suporter Club UTA a câștigat și în acea speță, atât la Tribunalul București, cât și la Curtea de Apel București.

Miza lui Meszar: Blocarea accesului SCU la documentele incriminatoare

„De asemenea, pentru că nu ne-au fost puse la dispoziție documente și informații financiare din cadrul clubului, Suporter Club UTA s-a îndreptat în instanță împotriva celor care conduc clubul și a obținut o primă victorie în acest sens (sentință Judecătoria Arad nr. 4407/29.11.2023). De fapt, constatăm că aici a fost toată miza lui Alexandru Meszar: blocarea accesului SCU la documente și teama că acțiunile lor, cu iz cel puțin contravențional, ajung să fie cunoscute de către suporteri. SCU este singurul lor impediment, singurul obstacol în a-și face de cap când vine vorba despre modul în care sunt cheltuite milioane de euro venite de la suporteri prin achiziționarea de bilete și abonamente, respectiv banii primiți de la Primăria Municipiului Arad, prin CMCA, bani care de fapt sunt tot ai suporterilor, din taxele și impozitele acestora. Suntem conștienți că acestea sunt rațiunile care stau la baza refuzului de a ne pune la dispoziție documentele financiare, dar și la baza deciziei de a ne exclude din club. Dar, în același timp, avem încredere că instanțele judecătorești își fac treaba și iau deciziile corecte, dovadă stând aceste procese castigate deja cu cei care vremelnic conduc clubul de fotbal UTA”, se mai arată în comunicatul SCU.     

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.