SURPRIZĂ de PROPORȚII pentru doi pescari arădeni, în puterea nopții: Ce era, de fapt, CAPTURA URIAȘĂ pe care au tras-o la mal (VIDEO)

SURPRIZĂ de PROPORȚII pentru doi pescari arădeni, în puterea nopții: Ce era, de fapt, CAPTURA URIAȘĂ pe care au tras-o la mal (VIDEO)

Doi pescari au avut parte de o surpriză de proporții azi-noapte, în timp ce se aflau la pescuit în zona localității Ususău.

După ce au depus eforturi supraomenești să tragă la mal ceea ce părea o captură uriașă, cei doi au avut șocul să vadă că trăseseră la mal un bărbat viu. Acesta se aflase într-o barcă, alături de alți doi bărbați, dar ambarcațiunea se scufundase iar bărbatul, târât de apele Mureșului, se agățase în undița pescarilor.

Întreaga întâmplare a fost relatată de jandarmii arădeni.

„Duminică noaptea, în jurul orei 00,30, jandarmii, pompierii și polițiștii din Arad au fost alertați, prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că barca cu care patru bărbați se deplasau pe râul Mureș, în zona localității Milova, a luat apă și s-a scufundat, iar bărbații căzuți în apă încearcă să iasă la mal. 

Din motive încă necunoscute, trei bărbați s-au urcat într-o barcă cu vâsle, al patrulea rămânând la mal, iar în momentul în care au ajuns la o distanță apreciabilă, barca a luat apă și s-a scufundat. Bărbații căzuți în apă au încercat să se salveze, însă au fost purtați în aval de curentul apei, iar la un moment dat, cei trei bărbați s-au depărtat unul de celălalt din cauza curentului puternic și a întunericului. Mai bine de câțiva kilometri au fost purtați de ape, iar în zona localității Ususău, bărbatul cu handicap locomotor s-a agățat întâmplător în linia unei undițe de pescuit, lansată de către un cuplu ce se afla la pescuit în acea zonă. Crezând că este o captură uriașă, cei doi pescari au depus eforturi mari să-l aducă la mal. Surpriza a fost pe măsură în momentul în care și-au dat seama că ,,marea captura,, este un om. Cei doi l-au scos pe bărbat din apă și au aflat împrejurările în care s-a produs acel eveniment, sunând imediat la 112.

Ceilalți doi bărbați au reușit să iasă din apă, unul pe un mal, celălalt pe altul, însă dezorientați nu au mai putut înainta, fiind blocați din cauza vegetației și a  întunericului.

Salvatorii au plecat în căutarea celor trei bărbați dați încă dispăruți. Jandarmii pe un mal, polițiștii pe celălalt mal și pompierii prin apă cu barca din dotare. După aproximativ două ore de căutări în zone greu accesibile, doi bărbați au fost găsiți de către polițiști pe un mal al apei, iar celălalt bărbat de către jandarmi pe malul opus, la kilometri distanță de locul în care s-au lansat pe apă.

Cei patru au fost recuperați și predați echipajelor de ambulanță în vederea  efectuarii unui consult de specialitate, având în vedere timpul petrecut în apă. Nu au necesitat internare, fiind în afara oricărui pericol”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei arădene.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.