Sute de arădeni apelează la ITM pentru acest lucru, când angajatorii au OBLIGAȚIA de a-l pune la dispoziția lor GRATUIT

Sute de arădeni apelează la ITM pentru acest lucru, când angajatorii au OBLIGAȚIA de a-l pune la dispoziția lor GRATUIT

Deși Codul Muncii obligă angajatorii să elibereze, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, totuși, din ce in ce mai multe persoane apelează la ITM pentru a intra în posesia unui asemena document, informează instituția.

ITM eliberează un extras din registru, doveditor al vechimii în muncă, doar contra cost, față de angajator care nu percepe taxe, acest lucru intrând în obligațiile legale ale acestuia din urmă.

„În acest sens, precizăm că, numai în ultima lună, ITM Arad a eliberat peste 300 de documente doveditoare a vechimii în muncă, numărul solicitărilor fiind în continuă creștere. Pe această cale, facem apel la persoanele fizice  să solicite întâi angajatorilor eliberarea de certificate doveditoare a vechimii în muncă, iar în cazul nesolutionării favorabile a cererii, să apeleze la serviciile ITM, care sunt contra cost (20 lei/document conform Ordin nr. 826/2014). Totodată, reamintim persoanelor fizice că, în arhivele ITM, încă se găsesc peste 14.000 cărți de muncă ce iși așteaptă titularii, cărți de muncă ce se pot ridica personal de la sediul ITM sau prin împuternicit, în baza unei procuri notariale”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Aad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.