Sute de elevi au participat la concursul „Caius Iacob” organizat de UAV Arad

Sute de elevi au participat la concursul „Caius Iacob” organizat de UAV Arad

Cea de a 14-a ediție a Concursului de Matematică și Informatică  „Caius Iacob” organizat de Facultatea de Științe Exacte din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a adunat aproape 300 de elevi de la 21 de licee din județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, precum și un grup de elevi din Serbia.

Liceenii (clasele IX-XII) au concurat la probele de matematică și informatică.

Au fost acordate 90 de premii, mențiuni celor care au obținut cele mai bune rezultate la cele 4 secțiuni: tehnică matematică, raționament matematic, programare și TIC. Elevii premiați sunt admiși cu nota 10 la oricare dintre programele facultății.

Subiectele au fost elaborate de 13 profesori din învățământul liceal împreună cu cadrele didactice ale Facultății de Științe Exacte din cadrul UAV.

Au fost prezenți la festivitatea de premiere, elevi, profesori din preuniversitar, cadre didactice ale UAV.

„Este un eveniment cu tradiție al Facultăți de Științe Exacte care a creat de-a lungul celor 14 ani o puternică relație de colaborare cu mediul preuniversitar. Ne bucură numărul tot mai mare de participanți, implicarea profesorilor precum și nivelul foarte bun de pregătire al concurenților. Și, ca în fiecare an, îi invităm pe toți participanții să-și continue pregătirea în acest domeniu în cadrul facultății noastre unde vor beneficia de expertiza cadrelor noastre didactice, de o bază materială modernă și de toate celelalte facilități de care se bucură  studenții UAV”,  a declarat rectorul UAV, Teodor Cilan.

Sursa foto: UAV Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.