SUTE DE MII DE AMENZI aplicate în perioada pandemiei, ILEGALE! Ce va urma

SUTE DE MII DE AMENZI aplicate în perioada pandemiei, ILEGALE! Ce va urma

Curtea Constituțională a decis că 300.000 de sancțiuni aplicate de polițiști în aceasta pandemiei sunt ilegale și pot fi contestate.

Liderii opoziției din Parlament au inițiat un proiect de lege prin care acestea să fie anulate automat, pentru ca cetățenii să nu aglomereze instanțele cu contestații.

„Am luat act de decizia CCR de a declara neconstituționale amenzile aplicate cetățenilor pe timpul stării de urgență. Constatând că sunt peste 300.000 de amenzi și anularea lor depinde de o decizie a instanței, ALDE, PSD și Pro România au elaborat un proiect de lege care să anuleze în mod automat aceste amenzi, fără a mai fi nevoie de a merge în instanță. Asta îi va scuti pe cei 300.000 de români să aglomereze instanțele, să piardă timp și bani, să blocheze activitatea instanțelor și să crească riscul de infectare cu coronavirus. Vom excepta contravențiile primite pentru încălcarea măsurii de carantină, tulburarea ordinii publice și alte fapte în care viața persoanei a fost tulburată”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de facebook.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.