SUTE de persoane vor fi EXPROPRIATE din cauza lucrărilor la drumul de legătură dintre autostrada A1 Arad – Timișoara și DN 69

SUTE de persoane vor fi EXPROPRIATE din cauza lucrărilor la drumul de legătură dintre autostrada A1 Arad – Timișoara și DN 69

Aproape 300 de persoane vor fi expropriate din cauza lucrărilor la drumul de legătură dintre A1 Arad – Timișoara și DN 69.

În ultimele zile din 2020, a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timişoara – DN 69”, informează DRDP Timișoara.

Potrivit documentului, 270 de persoane de pe raza localităților Timișoara, Sânandrei, Giarmata și Pișchia din județul Timiș vor fi expropriate.

În paralel, la DRDP Timișoara este în derulare procedura de achiziții publice pentru servicii de cadastru pentru întocmirea documentației de dezmembrare a terenurilor supuse exproprierii. Două oferte au fost depuse până la termenul limită, luna trecută, iar acum este etapa de evaluare.

După Hotărârea de Guvern, se va emite decizia de expropriere, care este cu titlu executoriu. Practic, va fi momentul în care terenurile vor trece în proprietatea statului. Vom semna în curând și contractul pentru serviciile de cadastrare”, a menționat directorul regional DRDP Timișoara, Horațiu Simion.

Pentru proiectarea și execuția celor 10,25 km de drum nou de legătură cu autostrada A1 a fost depusă o singură ofertă, aceasta fiind în evaluare la CNAIR.

Întregul document poate fi consultat aici: http://legislatie.just.ro/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.