SUTE de SANCŢIUNI aplicate de poliţiştii arădeni cu ocazia acţiunii BLOCADA

SUTE de SANCŢIUNI aplicate de poliţiştii arădeni cu ocazia acţiunii BLOCADA

Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 iulie – 31 august, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel judeţului Arad se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigaţii Criminale, Poliție Transporturi, Acțiuni Speciale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii arădeni urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens. Astfel, în perioada 25 – 29 iulie, au participat în medie, zilnic, 335 de poliţişti din cadrul IPJ Arad, dintre care 190 de la Ordine Publică, 105 de la Rutieră, 25 de la Investigaţii Criminale, 5 de la Transporturi şi 10 specialişti în Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

În urma a peste 40 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 31 de infracţiuni, dintre care 7 de natură judiciară, 20 la regimul circulaţiei rutiere, 2 la regimul armelor şi muniţiilor şi 2 alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 19 au fost constatate în flagrant delict.

Au fost instituite 66 de filtre rutiere, a fost identificat 1 autovehicul care fusese sustras şi au fost confiscate 4 arme, dintre care 2 letale și 2 neletale, precum și 4 muniţii.

De asemenea, au fost aplicate 979 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 253.118 lei, dintre care 77 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 11 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii arădeni au aplicat 675 de contravenţii prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 9 pentru consum de alcool, 654 pentru viteză neregulamentară şi 12 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 5.120 de lei, au reţinut 53 permise de conducere, dintre care 2 pentru consum de alcool şi 17 pentru viteză și au retras 89 certificate de înmatriculare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.