UPDATE/ Tânăr accidentat de tren, operat de urgență la Spitalul Județean Arad. Echipa medicală i-a reconstruit brațul

UPDATE/ Tânăr accidentat de tren, operat de urgență la Spitalul Județean Arad. Echipa medicală i-a reconstruit brațul

Un tânăr accidentat de tren a fost operat de urgență la Spitalul Județean Arad. Echipa medicală i-a reconstruit brațul.

Zece pacienți cu probleme ortopedice au ajuns, în cursul zilei de joi, în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dintre care doi au necesitat intervenție chirurgicală de urgență.

Medicul de gardă dr. Jitaru Miroslav Bogdan, dr. specialist în ortopedie și traumatologie, a operat de urgență o octogenară cu fractură la nivelul șoldului. Mai apoi în Unitatea de Primire Urgențe a ajuns un tânăr, de aproximativ 20 de ani, fără acte de identitate asupra sa, care a suferit politraumatism prin accident feroviar – traumatism complex la nivelul brațului stâng respectiv traumatism cranio-cerebral acut, aflat în șoc hipovolemic (stare gravă) .

În urma consultului de urgență, dr. Jitaru a decis că pacientul trebuie operat de urgență pentru a-i salva brațul care a trebuit reconstruit cu ajutorul unei plăci diafizare, specifică unor astfel de intervenții.

Operația a început la ora 00.30 și a durat în jur de trei ore, iar echipa medicală care a efectuat intervenția a fost compusă din Dr. Jitaru Bogdan Miroslav, medic specialist ortopedie și traumatologie, dr. Firu Liviu, medic primar anestezie și terapie intensivă, dr. Codrean Roxana, medic rezident ATI și asistenții medicali: Giurgiu Ancuța, Farcaș Camelia și Cselenyi Monica.

În urma intervenției pacientul a fost transferat în Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă pentru îngrijiri medicale de specialitate.

UPDATE/ „În cursul zilei de 25 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Arad au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că un tren ar fi surprins și accidentat o persoană în zona stației CFR Șagu. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și un echipaj SMURD. În urma verificărilor a reieșit că un tânăr de 19 ani, cetățean afgan ar fi fost lovit de tren între stațiile CFR Aradul Nou și Șagu. Tânărul de 19 ani a fost transportat la spital în stare de inconștiență. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpă, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Judțeean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.