Țara care propune SĂPTĂMÂNA DE LUCRU de DOAR PATRU ZILE ȘI JUMĂTATE pentru a IMPULSIONA TURISMUL

Țara care propune SĂPTĂMÂNA DE LUCRU de DOAR PATRU ZILE ȘI JUMĂTATE pentru a IMPULSIONA TURISMUL

Există țări unde guvernele sunt dispuse să ia măsuri benefice pentru a impulsiona industria turistică. Dorința de a atrage turiști, dar și de a-și sprijini cetățenii pasionați de călătorii au făcut ca Guvernul de la Beijing să propună reducerea programului de lucru pe perioada verii, astfel încât angajații să fie liberi încă de vineri după-amiază pentru a putea călători.

Conform documentului, publicat de cotidianul China Daily, Guvernul chinez solicită firmelor să fie „mai flexibile” și să diminueze programul de lucru atunci când condițiile permit acest lucru.

Propunerea legislativă conține și alte inițative având ca scop dezvoltarea turismului, precum construirea până în 2020 a zece porturi pentru vase de croazieră, a 57.000 de toalete publice și o creștere a numărului de ghizi în principalele zone turistice.

Recomandarea ca săptămâna de lucru să devină de patru zile și jumătate a fost imediat salutată de internauți, în numai câteva ore de la difuzarea știrii, peste 25 de milioane de persoane folosind pe rețeaua Weibo (echivalentul local al Twitterului) hashtag-urile create pe tema prelungirii weekend-ului.

Concurența pentru ocuparea unui loc de muncă și pentru obținerea unei promovări profesionale este foarte mare în China, țară în care doar jumătate dintre cei care beneficiază de concedii plătite fac uz de acest drept.

Foto: typepad.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.