Ţara în care sunt atât de mulţi DEPENDENȚI DE HEROINĂ încât SERINGA a devenit MONEDĂ

Ţara în care sunt atât de mulţi DEPENDENȚI DE HEROINĂ încât SERINGA a devenit MONEDĂ

Consumul de heroină s-a extins ca o epidemie în această țară, în ultima vreme, vorbindu-se despre cea mai gravă situaţie de acest fel înregistrată în ultimii ani. Flagelul este aparent ignorat de întreaga lume, însă, în anumite zone din ţara asiatică aflată la granița cu China – Myanmar există atât de mulţi dependenţi de heroină, iar acele sigilate sunt atât de râvnite, încât seringile au devenit monedă, ele fiind oferite pe post de rest în magazine.

Faptul că acele sigilate sunt folosite de comercianţi ca o alternativă a banilor apare într-un raport realizat de o asociație din Thailanda, care monitorizează consumul de droguri din regiunile izolate de la frontiera cu China.

În document este descrisă disperarea dependenților de droguri și cum magazinele aflate pe marginea drumurilor folosesc acele sigilate ca o alternativă a banilor în această zonă.

De asemenea, numeroase benzinării oferă, în loc de rest, sticle cu apă, pe care consumatorii o folosesc pentru a transforma heroina-praf în substanţă injectabilă.

În aceste regiuni, heroina este ieftină. O doză poate fi cumpărat cu doar un dolar. Afganistantul este singura ţară care produce mai mult opiu decât Myanmar, acesta fiind principalul ingredient al heroinei, care se vinde la fel de uşor ca legumele în aceste zone.

În capitala regiunii Kachin, acele de unică folosinţă sunt procurate cu uşurinţă chiar din campusurile universitare. Statisticile arată că, în Kachin, aproximativ 80% dintre tineri sunt dependenţi de droguri.

Foto: academic.ru

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.