Țara unde homosexualitatea este la fel de gravă ca terorismul

Țara unde homosexualitatea este la fel de gravă ca terorismul

Un important lider kenyan a afirmat că homosexualitatea este la fel de rea ca terorismul, însă legile ţării sale în această privinţă sunt suficient de aspre.

Aden Duale, din partidul preşedintelui Uhuru Kenyatta, Coaliţia Jubileului, a răspuns astfel parlamentarilor care cereau legi mari dure, scrie Independent.

În opinia lui Aden, nu este nevoie de sancţiuni mai severe.

Întrebat fiind de Parlamentarul Alois Lentoimaga: „Putem să fim suficient de curajoşi, având în vedere că suntem stat suveran, şi să scoatem în afara legii homosexualitatea şi lesbianismul, aşa cum a făcut Uganda?”, Duale, care reprezintă Guvernul în Parlament, a răspuns: „Trebuie să ne raportăm la această problemă ca la terorism. Este la fel de gravă ca terorismul. Este la fel de gravă ca orice alt rău social”. În opinia sa însă, Constituţia şi Codul penal conţin suficiente măsuri anti-gay, aşa că nu este necesar ca Guvernul să le înăsprească, întrucât riscă pierderea ajutoarelor internaţionale.

În februarie, preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, a semnat o lege care criminalizează homosexualitatea în ţară. Cei care se fac „vinovaţi” de homosexualitate vor primi pedepse de 14 ani în închisoare. Unii donatori internaţionali au suspendat ajutoarele destinate ţării, în semn de protest.

Sursa: ziare.com/Foto: theguardian.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.