Tara va fi reconstruită la 75 de ani după filmul „Pe aripile vântului”

Tara va fi reconstruită la 75 de ani după filmul „Pe aripile vântului”

Mai țineți minte îndârjirea lui Scarlett O’Hara de a-i reda Tarei, casei ei, gloria de altădată și de-al cuceri pe Rhett? Ei bine, visul său nu s-a oprit odată cu sfârșitul filmului „Pe aripile vântului”. Adevărata Tara, decorul construit pentru film, va putea fi vizitată în curând de turiști datorită unui fan sudist!

În Lovejoy, Georgia, un fanatic al Războiului Civil s-a apucat să reconstruiască Tara, la 75 de ani de la prima ei apariție în film. Conacul nu a fost niciodată real, ci doar un decor pentru producția americană. Mai târziu, a trezit interesul unei femei de societate, Betty Talmadge, care a cumpărat-o încercând să facă din ea un obiectiv turistic. Nu a avut însă pic de noroc, iar la moartea sa, în 2005, Tara era o ruină.

Atunci a intrat pe mâinile istoricului Peter Bonner. Acesta a preluat-o convins că Tara este bucățica lipsă din viața sa. Acum, Bonner trebuie să restaureze fațada fără schițe, fără îndrumări. Materialele sunt atât de vechi încât nu se pot replica sau înlocui cu ceva similar: „Totul a fost făcut de mână. Până și balamalele arată ca și cum ar fi fost realizate de un fierar”.

Totuși, bărbatul nu se descurajează. Chiar dacă toate lucrările sunt plătite cu bani personal, „care e cel mai rău lucru care se poate întâmpla? Să mă trezesc cu ditamai factura de la Home Depot?”

sursa: euforia.tv

gonewiththewind2 gone-with-the-wind-22221-hd-wallpapers images

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.