Tatuajele şi piercing-urile pentru NEVĂZĂTORI şi DIABETICI, INTERZISE de Ministerul Sănătăţii

Tatuajele şi piercing-urile pentru NEVĂZĂTORI şi DIABETICI, INTERZISE de Ministerul Sănătăţii

Saloanele nu vor mai avea voie să tatueze sau să pună piercing-uri nevăzătorilor, bolnavilor psihic, gravidelor şi pacienţilor cu SIDA, hepatită sau diabet zaharat, iar piercing-urile în zona organelor sexuale vor fi interzise minorilor, conform unui proiect de ordin, pus în dezbatere publică, vineri, de Ministerul Sănătăţii (MS).

Odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, angajaţii saloanelor specializate în tatuaje nu vor mai avea voie să tatueze sau să pună piercing-uri persoanelor cu diabet zaharat, hemofilie, boli de inimă ori dermatologice, alergii, hepatită, SIDA sau boli psihice.

Tatuarea şi montarea de piercing-uri vor fi interzise şi pentru femeile gravide sau care alăptează, dar şi persoanelor nevăzătoare.

Potrivit proiectului, este interzisă tatuarea cosmetică şi artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

„Se pot executa proceduri de piercing corporal persoanelor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani şi de tatuare artistică şi cosmetică persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, numai în situaţia în care minorul este însoţit de părinte, tutore sau curator, după caz”.

Piercing-urile nu vor putea fi făcute la nivelul organelor sexuale decât celor care au împlinit 18 ani.

Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.