Taxe „înghețate” pe anul viitor, la instituțiile Consiliului Județean

Taxe „înghețate” pe anul viitor, la instituțiile Consiliului Județean

Taxele pe anul 2024 pentru serviciile prestate de instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Arad vor fi meținute la nivelulul celor practicate în anul 2023.

Pentru funcţionarea unor servicii publice locale, create în interesul persoanelor fizice şi juridice, Consiliul Judeţean aprobă taxe speciale. Cuantumul taxelor speciale se stabileşte anual, iar veniturile obţinute din acestea se utilizează integral pentru finanţarea cheltuielilor curente de întreţinere şi funcţionare a acestor servicii. Majoritatea acestor taxe se mențin la nivelul anului 2023, iar în cazul majorărilor, acestea sunt nesemnificative, ajustate la nivel de inflație.

Taxele pe anul 2024 pentru serviciile prestate de către Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Arad cresc doar în unele cazuri:

a.Taxă pentru completarea formularelor de la  6 lei la 7 lei

b.Taxă executare foto (pentru cărţile de identitate provizorii) de la 9 lei la 10 lei

c.Taxă formular de evidență a persoanelor şi stare civilă se menține la valoarea de 2 lei.

Complexul Muzeal Arad a propus în unele cazuri fie majorarea cu indicele inflației, fie păstrarea acelorași niveluri ale taxelor, după cum urmează:

1.Taxă intrare/persoană/secţie vizitată:

Adulţi de la 10 lei la 11 lei

Pensionari de la 5 lei la 6 lei

Preşcolari, elevi și studenți s-a păstrat același tarif de 2 lei.

Grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective același tarif  de 1 leu/pers.

2.Taxă intrare/persoană/expoziţie PINACOTECA

Adulţi de la 12 lei la 14 lei

Pensionari de la 6 la 7 lei

Preşcolari, elevi și studenți s-a păstrat același tarif de 3 lei.

3.Taxa audio ghid a crescut de la 5 lei la 6 lei.

La Biblioteca Judeţeană „ALEXANDRU D. XENOPOL” Arad, prețul pentru abonamentul pe un an (card de utilizator)/ pentru adulți crește de la 20 lei la 23 lei.

– Abonamentul (card de utilizator)/semestru crește de la 10 lei la 11 lei.

– Accesul pentru o zi la serviciile bibliotecii crește de la 5 lei la 6 lei.

– Copiii sub 14 ani, pensionari cu pensii sub 1.500 lei, şomerii, veteranii, revoluţionarii, persoanele cu handicap plătesc și în 2024 prețul de 6 lei pentru abonamentul pe un an.

– Studenţii, elevii peste 14 ani, pensionari cu pensii peste 1.500 lei/lună, casnice, începând cu al doilea membru din familie înscris la bibliotecă vor plăti în loc de 10 lei 11 lei.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.