Taxe mai mici pentru comercianții afectați de COVID-19. Cine propune acest lucru

Taxe mai mici pentru comercianții afectați de COVID-19. Cine propune acest lucru

O propunere privind reducerea taxelor pentru comercianții afectați de pandemie s-ar putea afla pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Local Municipal.

USR Arad cere administrației locale reducerea taxelor de orar și de funcționare, precum și pentru ocuparea domeniului public, datorate de comercianții care au activitatea suspendată din cauza epidemiei de coronavirus.

„Între agenții economici afectați semnificativ de măsurile luate pentru combaterea îmbolnăvirii cu Covid-19 se găsesc cei din sectorul de alimentație publică. Unii au activitatea închisă ca urmare a prevederilor Ordonanțelor Militare, alții și-au suspendat activitatea voluntar. Ei plătesc acum sume semnificative pentru taxa de orar și de funcționare, de până la 3.000 de lei anual. Mai mult, cei care au închiriat suprafețe pentru terase, sunt puși în situația de a nu le putea folosi, deși suportă un cost semnificativ. Pentru toți aceștia, cerem Primăriei să includă pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Consiliu Local, cea de joi, un proiect prin care firmele arădene care au activitatea suspendată să beneficieze de o reducere a taxelor amintite, proporțional cu perioada în care ele nu funcționează. Considerăm că este o măsură corectă, prin care administrația poate da o mână de ajutor firmelor, mai ales că cele mai multe sunt de dimensiuni mici și cu capital local”, declară Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.