Te OMOARĂ încet, dar sigur, fără să îți dai seama!

Te OMOARĂ încet, dar sigur, fără să îți dai seama!

Acest obicei zilnic crește riscul de deces prematur cu 60%. El poate duce la cancer, boli de inimă sau atac cerebral. Cel mai grav este că majoritatea persoanelor realizează că sunt în pericol abia când e prea târziu.

Este vorba despre stilul de viață care implică statul pe scaun la birou timp de opt ore zilnic sau mai mult. Aproape 100 000 de oameni mor anual din cauza sedentarismului, un aspect pe care cei mai mulți dintre noi îl ignoră.

Cei care lucrează în astfel de condiții trebuie să facă mișcare cel puțin o oră pe zi, iar dacă nu reușesc, măcar să facă plimbări scurte și pauze.

Potrivit unui studiu realizat pe ultimii 20 de ani, inactivitatea este responsabilă în mod direct pentru una din șase decese, aproximativ 90 000 pe an.

Pe lângă cele opt-nouă ore petrecute la birou, aproximativ 40% dintre persoane își petrec serile în fața televizorului, pe canapea și nu fac mișcare deloc.

Studiul demonstrează faptul că sedentarismul a ajuns să ucidă la fel de mulți oameni precum fumatul și este chiar mai periculos decât obezitatea.

Sursa: Daily Mail

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.