Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad încheie actuala stagiune cu o nouă premieră

Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad încheie actuala stagiune cu o nouă premieră

Actuala  stagiune teatrală se încheie peste doar câteva zile, iar Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad va marca finalul acestei stagiuni cu o nouă premieră. În cadrul stagiunii 2016 / 2017, pe scena teatrului arădean au avut loc, până în prezent,   cinci premiere și anume: Ecarisajul pentru toți de Boris Vian, regia Tudor Lucanu (8 octombrie 2016), Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavki, regia Vlad Massaci (11 noiembrie 2016); Orașul nostru, adaptare după Thornton Wilder, regia Cristian Ban (26 februarie 2017);  Complexitatea apartenenței de Falk Richter, regia Radu Nica (26 mai 2017);  Exit, o coproducție a Teatrului  Maghiar de Stat ,,Csiky Gergely” Timișoara, a Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad și a Teatrului Național Sombor (Serbia), regia Schilling Árpád  (8 iunie 2017).

Cea de-a șasea premieră și ultima a stagiunii 2016 / 2107 va avea loc duminică, 25 iunie 2017, la sala Studio a teatrului, de la ora 19,00. Spectacolul Flori de mină poartă semnătura regizorului Ștefan Iordănescu. Traducerea în limba română a textului a fost realizată de Sandor Laszlo  și Székely Csaba. Scenografia este realizată de Doru Păcurar iar costumele sunt create de Oana Văran.

Székely Csaba este unul dintre cei mai talentați și apreciați tineri dramaturgi ai momentului, iar  piesele sale de teatru au fost traduse și montate pe scenele unor importante teatre din România, Ungaria și Slovacia. Dintre aceste piese amintim: Vă plac bananele, tovarăși? – spectacol de teatru radiofonic, Trilogia minelor (Flori de mină, Beznă de mină și Apă de mină), Mihai Viteazul, MaRó. Pentru activitatea sa literară, Székely Csaba a fost distins cu numeroase premii. Astfel, pentru piesele care alcătuiesc Trilogia minelor dar și pentru piesa Mihai Viteazul, a fost premiat în mai multe rânduri  de către Asociația Criticilor de teatru din Ungaria. În anul 2011 este distins cu trei importante premii: Premiul de excelență al Revistei literare ,,Látó”, Premiul Szép Ernó pentru cel mai bun debut teatral cu piesa Flori de mină și Premiul Vilmos acordat de Asociația Dramaturgilor din Ungaria. În anul 2015, Székely Csaba este distins cu Premiul Ferdinand Vanek la Praga, pentru cea mai bună piesă politică cu textul Ăștia-s animale.

Distribuția spectacolului Flori de mină este  alcătuită din actorii: Iván / Ionel Bulbuc; Ilonka / Roxana Sabău; Mihály, doctorul / Ovidiu Ghiniță; Irma / Adriana Ghiniță;  Illés, soțul Irmei / Florin Covalciuc.

Biletele pentru premiera spectacolului Flori de mină  se pot achiziționa de la agentia teatrală sau online, accesând platforma www.biletmaster.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.