Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad, invitat la trei festivaluri importante

Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad, invitat la trei festivaluri importante

După încheierea cu succes a celor două evenimente găzduite de teatrul arădean, respectiv Festivalul Internațional de Teatru Nou, ediția a IV-a, și Festivalul Internațional de Artă a Animației – Euromarionete, ediția a XVII-a, actorii arădeni sunt invitați, la rândul lor, la importante festivaluri naționale.

Astfel, actorii Secției Dramatice participa zilele acestea la Festivalul Comediei Românești – festCO, ediția a XIV a, de  la București, eveniment care se  desfășoară în perioada 21 – 29 mai 2016. În data de 27 mai, în Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie, de la ora 20, actorii arădeni vor susține spectacolul ,,Gaițele” de Alexandru Kirițescu, în regia lui Laurian Oniga. Din distribuția  spectacolului  fac aparte actorii : Liliana Balica, Carmen Butariu, Oana Kun, Mariana Tofan, Adriana Ghiniță, Dorina Darie – Peter, Angela Petrean – Varjasi, Roxana Sabău – Nica, Ștefan Statnic, Dan Covrig și Constantin Florea. Decorul spectacolului poartă semnătura lui Onisim Colta iar costumele sunt realizate de Oana –  Cătălina Văran.

De asemenea, Trupa Marionete a teatrului arădean va participa la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii ,,Arlechino 66 – Caravana poveștilor” ediția a II-a, de la Brașov, care va avea loc în perioada 31 mai – 5 iunie 2016. Marionetiștii arădeni vor susține în data de 3 iunie, la Teatrul pentru Copii ,,Arlechino” din Brașov, spectacolul ,,Gulliver în țara Lilliput” după Jonathan Swift. Scenariul și  regia îi aparțin lui Cristian Mitescu iar scenografia este realizată de  Eugenia Tărășescu – Jianu. Distribuția spectacolului este alcătuită din  actorii : Carmen Mărginean, Mircea Moș, Sorin Dorobanțu, Adina Doba, Cristian Bordaș și Oana Rogojină.

Peste doar două zile,  artiștii păpușari arădeni vor participa la un alt important festival de animație. Este vorba despre Festivalul pentru Copii Arcadia, ediția a III-a, de la Oradea, eveniment care se va desfășura în perioada 31 mai – 5 iunie 2016. Trupa de Marionete a teatrului arădean va susține în data de 5 iunie,  la Sala Arcadia a Teatrului ,,Regina Maria” Oradea, spectacolul ,,Greuceanu” după Petre Ispirescu. Scenariul și regia poartă semnătura lui Gabriel Apostol iar  scenografia este realizată de  Oltea – Clara Darângă. Spectacolul îi are în distribuție pe  actorii: Oana Rogojină, Loredana Alexandrescu, Lăcrimiora Szlanko, Sorin Dorobanțu, Mircea Moș și  Ion Iurcu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.